Over mij

Over mij

Ik ben Max, geboren als Max Floris van Geuns op 6 augustus 1996 te Amsterdam. Al sinds ik het mij kan herinneren heb ik een passie voor journalistiek, waar op de middelbare school ook economie, politiek en het klimaat zijn bijgekomen. Mijn journalistieke interesse uitte zich al op de basisschool in het opzetten van mijn eigen blaadje Maxx Magazine, dat zich veel later zou ontpoppen tot het huidige (in Amsterdam en de mediawereld) bekendere platform Red Pers.

Na mijn middelbare schooltijd op het Vossius Gymnasium heb ik een tussenjaar genomen, waarin ik eerst met Education First in New York zat en daarna als verslaggever stage liep bij Het Parool. Vervolgens ben ik in 2015 Liberal Arts & Sciences (richting milieueconomie) gaan studeren aan het Amsterdam University College, waarbij ik ook nog een half jaar heb gestudeerd bij McGill University in Montréal, Canada.

Na mijn bachelor volgde een tweede tussenjaar, waarin ik opnieuw niet heb stilgezeten: na een half jaar stage bij Triodos Investment Management (Triodos IM), de beleggingstak van Triodos Bank, ging ik op de webredactie van De Volkskrant werken. In de zomer van 2019 vertrok ik weer naar het buitenland, nu voor de MSc in Environmental and Natural Resource Economics aan de Universiteit van Kopenhagen. Deze tweejarige studie heb ik afgerond via een stage bij onderzoeksbureau CE Delft, waar mijn scriptie naar de externe klimaatkosten van de Europese luchtvaart ook werd gepubliceerd.

Het laatste jaar van mijn studerende leven (2021-2022) volgde ik een tweede master aan de Universiteit Utrecht: de MSc in Economic Policy, oftewel beleidseconomie. Tijdens deze studie werkte ik als freelancer, met name voor Triodos IM (waar ik ook de drie voorgaande jaren de sociale media beheerde en analyseerde) en NRC (waarvoor ik stukken schreef over economie en duurzaamheid). De afronding van mijn laatste studie deed ik middels scriptieonderzoek over energiearmoede en verduurzaming van de gebouwde omgeving, bij de directie Algemene Economische Politiek van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Deze eerste overheidservaring smaakte naar meer: werken voor het maatschappelijk belang is iets dat stiekem altijd al in mij zat. Bovendien was ik er inmiddels van overtuigd dat de grote problemen van onze tijd (met name klimaatverandering en kansenongelijkheid) enkel met het juiste overheidsbeleid kunnen worden tegengegaan. Daarom ben ik vorig jaar Rijkstrainee geworden bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ik kwam gelijk terecht op een mooie positie terecht waar ik goed uit de voeten kwam, als beleidsmedewerker Circulaire Economie. Daarna werd ik adviseur van de Klimaatgezant bij het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, een baan die ik ook met veel enthousiasme en motivatie vervul.

Tenslotte ben ik naast een harde werker ook gewoon een gezellige twintiger, die vrijwel altijd ook baantjes in de horeca heeft gehad maar nog liever aan de andere kant van de bar zit. Je kunt me (als er geen lockdown is) dan ook regelmatig vinden in de vele gezellige tentjes die Amsterdam te bieden heeft. Daarnaast doe ik graag aan hardlopen en andere sporten, het liefste in de Amsterdamse parken of het Amsterdamse Bos. Toch is er één plek in Amsterdam die ik boven kroegen en natuur plaats: de Johan Cruijff ArenA, thuisbasis van mijn club Ajax.